Het Korps Mariniers heeft op 10 december jl. tijdens een ceremoniële kranslegging bij het Mariniersmonument op het Oostplein te Rotterdam haar gevallenen herdacht. Deze jaarlijkse herdenking vindt traditioneel plaats op de verjaardag van het Korps Mariniers, dat vandaag 353 jaar bestaat.

Monument Oostplein
In 1963 werd het door beeldhouwer Titus Leeser gemaakte herinneringsmonument voor de gevallen mariniers op het Oostplein onthuld. Dit ter nagedachtenis aan de meidagen van 1940. De mariniers verdedigden toen met succes de Maasbruggen. Deze vormden een belangrijke verbinding tussen het zuiden van de stad, waar het Duitse offensief begon, en het centrum. Tussen 1823 en 1940 was de kazerne van de Rotterdamse mariniers gevestigd aan het Oostplein, in het voormalig arsenaal van de Admiraliteit van Rotterdam.

Lees verder