MARINIERSTRAINING

Marinierstraining


 

Het Mariniers Opleidingscentrum verzorgt de initiële-, loopbaan- en functieopleidingen voor het Korps Mariniers. De mariniersvorming die daar heeft plaatsgevonden en de kennis en vaardigheden die daar zijn bijgebracht worden verder vergroot bij de operationele marinierseenheden.

Het Mariniers Training Commando (MTC) is verantwoordelijk voor het trainen en opwerken van de operationele marinierseenheden. Hiervoor heeft het MTC de beschikking over diverse trainers. Dit zijn experts op de volgende gebieden: MARSOC, amfibische operaties, schieten, optreden verstedelijkt gebied, verbindingen, vuursteun, (amfibische) mobiliteit, fysieke training en sport, nucleaire, biologische en chemische oorlogsvoering, counter-IED en het optreden met helikopters en vliegtuigen.

Ieder jaar test het MTC de eenheden op hun paraatheid. Daarvoor heeft de commandant van het MTC bepaalde tactieken, technieken en procedures vastgesteld die voor alle MTC eenheden gelden. Zo nodig brengt de staf verbeteringen aan in oefeningen of wijze van trainen en opleiden.


 

 

Mariniers trainen onder extreme omstandigheden