MARINIERS IN HET CARIBISCH GEBIED

MARINIERS COMPAGNIE CARIBISCH GEBIED

MARINIERS IN HET CARIBISCH GEBIED

De Mariniers Compagnie Caribisch Gebied van het Korps Mariniers is gestationeerd op de Marinierskazerne Savaneta. De kazerne onderhoudt goed contact met de Arubaanse samenleving. Dit komt mede door de langdurige aanwezigheid van mariniers op Aruba. De mariniers op Aruba zijn mede verantwoordelijk voor de verdediging van het Nederlands koninkrijk en het handhaven van de veiligheid in de regio. Mariniers doen bijvoorbeeld mee aan drugsbestrijdingsoperaties.

De compagnie bestaat uit een staf, drie pelotons en ondersteunende eenheden waaronder de bootgroep. Ook zijn diverse ondersteunende diensten aanwezig zoals de administratieve en logistieke ondersteuning, facilitaire middelen en een geneeskundige dienst.

De Mariniers Compagnie Caribisch Gebied traint en oefent regelmatig. De compagnie heeft een uiteenlopend takenpakket. Daarom zijn de mariniers getraind op veel verschillende aspecten. Gedurende het jaar worden oefeningen en trainingen uitgevoerd in de Verenigde Staten, Franse eilanden, Frans Guyana, Boven- en Benedenwindse eilanden of Suriname.

De Mariniers Compagnie Caribisch Gebied neemt ook actief deel aan uitwisselingen met Amerikaanse mariniers en Franse militairen, waaronder het Vreemdelingenlegioen. Een peloton Arubaanse militie is verantwoordelijk voor de bewakings- en beveiligingstaken van de kazerne.