Nieuws

Dutch Marines Rowing Challenge officieel van start

Dutch Marines Rowing Challenge officieel van start

De roeiers van de Dutch Marines Rowing Challenge beginnen aan hun 350 kilometer lange roeitocht van Rotterdam naar Londen.
 

Uitgezwaaid door de Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk, en de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, beginnen de roeiers van de Dutch Marines Rowing Challenge aan hun 350 kilometer lange roeitocht van Rotterdam naar Londen.

Burgemeester Aboutaleb gaf het startschot voor deze monstertocht ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van het Korps Mariniers. Re-enactors van de Equipage De Delft gaven hiertoe gehuld in historische marinierskostuums een schot af met hun zwartkruitkanon. De Koninklijke Roei- en Zeil Vereniging De Maas ontving de hoogwaardigheidsbekleders, terwijl een sloep van KRZV De Maas mee roeide naar Vlissingen om de DMRC uitgeleide te doen.

De start tijdens de Wereldhavendagen en de deelname van de burgemeester en de Rotterdamse roeiers geeft opnieuw uitdrukking aan de hechte verbondenheid van de stad met het Korps Mariniers. De DMRC steekt vanuit Vlissingen de Noordzee over, om volgende week zaterdag in Londen deel te nemen aan de Great River Race.
 

Terug