Nieuws

=Geo goes Dutch= op Van Ghentkazerne

=Geo goes Dutch= op Van Ghentkazerne

Op zaterdag 24 oktober namen ruim tweehonderd (jeugd) judoka’s uit heel het land op de Van Ghentkazerne deel aan een kwalitatief hoogstaand judotoernooi.

Dankzij het project ‘Geo goes Dutch’ van de Stichting Judo2Inspire hebben zeven jeugdige judoka’s uit de favela’s van Rio de Janeiro een unieke ervaring opgedaan in Nederland. Tijdens hun 10-daagse verblijf namen zij onder andere deel aan een trainingsstage op Sportcentrum Papendal. De afsluiting van dit project was op zaterdag 24 oktober op de Van Ghentkazerne met een kwalitatief hoogstaand judotoernooi, waaraan ruim tweehonderd (jeugd) judoka’s uit heel het land deelnamen.

CB

Stichting Judo2Inspire van voormalig Olympiër Elisabeth Willeboordse en haar partner, sergeant-majoor van de mariniers, Nick Peperkoorn bezorgt jaarlijks een groeiend aantal judoka’s uit de favela’s een onvergetelijke trainingsstage naar Nederland. Ze krijgen judoclinics van o.a. Olympisch kampioen Mark Huizinga en Wereldkampioen Ruben Houkes. Tijdens hun stage verblijven ze bij Nederlandse gastgezinnen en delen hun kennis en ervaringen met Nederlandse scholieren.

CB

Met de stage worden de favela judoka’s beloond voor goed gedrag en 100% inzet op school. Als rolmodel voor hun omgeving en ambassadeur voor het onderwijs en goed burgerschap staan zij aan de basis van een nieuwe toekomst voor de inwoners van de, veelal door criminele bendes en drugs geteisterde, favela’s.

Terug