Nieuws

Mariniers helpen bij ontruiming VUmc

Mariniers helpen bij ontruiming VUmc

De Marine Spearhead Task Unit (MSTU) van het Korps Mariniers is vandaag ingezet om te assisteren bij de evacuatie van het VUmc in Amsterdam.

 

De Marine Spearhead Task Unit (MSTU) van het Korps Mariniers is vandaag ingezet om te assisteren bij de evacuatie van het VUmc in Amsterdam. Deze eenheid staat direct paraat om civiele autoriteiten te ondersteunen bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel nationaal als internationaal.

De mariniers moesten soms met z'n vieren iemand in een rolstoel negen verdiepingen naar beneden tillen. Patiƫnten die niet konden zitten, werden op een brancard gelegd. Iets voor middernacht dinsdagavond waren uiteindelijk alle 339 patiƫnten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen of naar huis gestuurd.

De snelle inzet van de mariniers werd mogelijk gemaakt dankzij de logistieke ondersteuning vanaf het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) aan de Kattenburgstraat in het centrum van de stad. De kazerne diende als uitvalsbasis voor de militaire bijstand.

 

Terug