Nieuws

Nieuw-Zeelands bezoek op Van Ghentkazerne

Nieuw-Zeelands bezoek op Van Ghentkazerne

Chief of the New Zealand Army, Major-General Kelly, heeft op 1 oktober een bezoek gebracht aan de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

 

 

Chief of the New Zealand Army, Major-General Kelly, heeft op 1 oktober een bezoek gebracht aan de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hij werd ontvangen door brigadegeneraal Oppelaar, Directeur Operaties CZSK en tevens commandant Korps Mariniers. In een gevarieerd programma werd hij geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen CZSK in het algemeen en het Korps Mariniers in het bijzonder.

De dag werd gestart met een initiële briefing over de ontwikkelingen binnen CZSK op het gebied van organisatie en commandostructuur, materiaal en huidige en toekomstige oefeningen en operaties. Vervolgens werd Major-General Kelly  geïnformeerd  over het Mariniersopleidingscentrum, het gereedstellingsproces van het Mariniers Trainings Commando, de relatie UK-NL en NLMARFOR.

CB,
 Serious gaming leslokaalSerious gaming leslokaal

Tijdens een rondleiding over de Van Ghentkazerne werd een bezoek gebracht aan diverse fysieke activiteiten van de jongste lichting EMV MARNS en de officiersopleiding POTOM. Ook een bezoek van het serious gaming leslokaal met een demonstratie VBS-2 stond op het programma.

Een geslaagd bezoek waarbij  opvallend was dat er veel parallellen zijn tussen the New-Zealand Army en het Korps Mariniers. Beiden zijn relatief kleine eenheden welke binnen een maritieme natie het belang van het optreden op en vanuit zee onderkennen.  

 

Terug