Nieuws

Podcast: Evacuatie door Mariniers uit Sudan

Podcast: Evacuatie door Mariniers uit Sudan
Scherpschutters interviewt KAPTMARNS b.d Marc Pollen, MAJMARNS Martijn Baltussen en adjudant Rob Poesiat over recente evacuatie in Sudan. 

Het Korps Mariniers kreeg samen met de Koninklijke Luchtmacht, de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken de uitdagende taak om alle Nederlanders te evacueren uit een door oorlog verscheurd land: Sudan.

In deze aflevering komen mariniers aan het woord over het verloop van een dergelijke missie en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.

Oud-officier der mariniers Marc Pollen is de main host en creator achter Scherpschutters. Zijn achtergrond ligt bij het Korps Mariniers, waar hij ondermeer tactisch commandant was van de antiterreureenheid. Vanuit deze achtergrond maakt hij connectie met zijn gasten en hun verhalen.

Over Scherpschutters:
Scherpschutters is een community van like minded people die affiniteit hebben met de militaire mindset van voorwaarts opereren. De lessen gaan echter veel verder en zijn toegankelijk en toepasbaar voor iedereen die verder wil komen en van waarde wil zijn. Het is een militaire mindset voor het echte leven.

Terug